Kokošija jaja

Da li možete da zamislite doručak bez jaja? Jedno je sigurno, kokošija jaja spadaju u nekoliko namirnica koje se klasifikuju kao „super zdrava hrana“. Prepuna su hranljivih sastojaka, od kojih su neki veoma retki u savremenoj ishrani. Povrh svega, jednostavna su za pripremu i lako se kombinuju sa ostalim namirnicama.

Kokošija jaja

 

U gajenju koka nosilja BioTim primenjuje Free range način uzgoja uz korišćenje zdrave hrane, otvorenog prostora i slobode kretanja. Kao rezultat primene ove tehnologije koke daju kvalitetnija i veća jaja koja su bogatija hranljivim materijama od jaja dobijenih na intenzivnim industrijskim farmama.

Zdravstvene prednosti jaja potvrđene su brojnim naučnim studijama. Izdvajamo najznačajnije:

Visok sadržaj Omega-3

Jaja kokošaka koje su gajene primenom Free range uzgoja su bogatija omega-3 masnim kiselinama. Ove kiseline smanjuju koncentraciju triglicerida u krvi, dobro poznati faktor rizika bolesti srca.

Hranljivost

Jedno veliko kuvano jaje sadrži: folnu kiselinu, vitamine A, D, E, K, B5, B12, B2, fosfor, selen i omega-3. Imaju 77 kalorija, 6 grama proteina i 5 grama zdravih masti.

Bogatstvo dobrim mastima

Istraživanja su pokazala da konzumiranje nema negativne efekte na holesterol u krvi  jer sadrže dobar HDL holesterol.

Jaja sadrže holin

Važna hranljiva materija koju većina ljudi ne unosi dovoljno. Izuzetno značajna materija za ćelijsku izgradnju i nervni sistem.

Odličan su izvor proteina i luteina

Jaja sadrže sve esencijalne aminokiseline u pravilnim odnosima. Unošenje adekvatne količine proteina pomaže u gubitku težine, povećanju mišićne mase, nižem krvnom pritisku i zdravim kostima. Omiljeni su izbor sportista za obnovu energije, posebno nakon napornih treninga.

Naručite

TAGS:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *