Kokošija jaja

Da li možete da zamislite doručak bez jaja? Jedno je sigurno, kokošija jaja spadaju u nekoliko namirnica koje se klasifikuju kao „super zdrava hrana“. Prepuna su hranljivih sastojaka, od kojih su neki veoma retki u savremenoj ishrani. Povrh svega, jednostavna su za pripremu i lako se kombinuju sa ostalim namirnicama.
U gajenju koka nosilja BioTim primenjuje Free range način uzgoja uz korišćenje zdrave hrane, otvorenog prostora i slobode kretanja. Kao rezultat primene ove tehnologije koke daju kvalitetnija i veća jaja koja su bogatija hranljivim materijama od jaja dobijenih na intenzivnim industrijskim farmama.
Zdravstvene prednosti jaja potvrđene su brojnim naučnim studijama. Izdvajamo najznačajnije:
Visok sadržaj Omega-3
Jaja kokošaka koje su gajene primenom Free range uzgoja su bogatija omega-3 masnim kiselinama. Ove kiseline smanjuju koncentraciju triglicerida u krvi, dobro poznati faktor rizika bolesti srca.
Hranljivost
Jedno veliko kuvano jaje sadrži: folnu kiselinu, vitamine A, D, E, K, B5, B12, B2, fosfor, selen i omega-3. Imaju 77 kalorija, 6 grama proteina i 5 grama zdravih masti.
Bogatstvo dobrim mastima
Istraživanja su pokazala da konzumiranje nema negativne efekte na holesterol u krvi jer sadrže dobar HDL holesterol.
Jaja sadrže holin
Važna hranljiva materija koju većina ljudi ne unosi dovoljno. Izuzetno značajna materija za ćelijsku izgradnju i nervni sistem.
Odličan su izvor proteina i luteina
Jaja sadrže sve esencijalne aminokiseline u pravilnim odnosima. Unošenje adekvatne količine proteina pomaže u gubitku težine, povećanju mišićne mase, nižem krvnom pritisku i zdravim kostima. Omiljeni su izbor sportista za obnovu energije, posebno nakon napornih treninga.
Naručite